" F l o w e r "

dalpo

Assalamualaikum


" What makes you different, makes you beautiful "

No harsh words please?





new life at new school}
Tuesday, March 3, 2015 | 8:33 PM | 0Comment

Assalamualaikum,


Lamanyaaaaaa tk update kan kan, i bet u guys must be missing me isnt it hahaha no no, im just joking act fr 2015, im in a new school, SMK TG LELA SEGARA, my first day will always be my bad, weird day. Erghhh boleh byg tk smua org tgk kita mcm nk telan je kot, weh please im still a humaN doh. okayy la jugak sbb piqah ade situ kan, still boleh brckap dgn dia, ruparupanya rmai yg kenal ak kot, they be like " laaa farah suhada ke " ak sndiri pun pelik, sapa dorang, ak xkenal pun tp tau nama ak, tgk2 knal masa drjah 6 dulu, time bola jaring, bola baling, kem kt hotel mid town, and so on.



First day tu, asyik tringat dkt farisians, i dnt know why, its too hard to forget them, korang bleh bygkan, f4 kt skolah baru ak ni hmpir mncecah 400 kot, tak ke awkward ak. tp ak xheran pun, target ak untk tahun 2015, 2016 ni nk study jaa. Forget all those nonsense things. Lgpun ak kena stay kelas Cekal smpai f5 sbb ak ambik sbjek Reka Cipta kah kah kah, guess what, ak drop bio -,- . 
Alaaaa i kenod laa bab2 sains ni, ak malas nk hafal kot. hahahaha buat lek sudohh. Classmates were too awesome, but not all, there are still some weird ppl and i still cnt get their purposes hahaha whatsoever man. 



U know what, Im too lazy to write now, till we meet again, 


xoxo,


Dalpo.

Bad news.}
Sunday, April 13, 2014 | 7:01 AM | 0Comment


Assalamualaikum hmm dah lame kan tak update blog nihh, dah agak berhabuk hehe. Act I don't know what to do, semua dh pulang ke asrama dan ak msih di rumah hihii. Hmm haritu baru je habis exam and dah dpat mrkah. Allah, hmm markah tersangatlah terok. paling terok pernah diperoleh spanjang duk kt situ. Tapi ak ttap bersyukur dgn ape yg ak dapat, yelahh, mngkin tu salah ak, adelatuu ksilapan ak hmm terlalu lalai dgn kehidupan dunia. Allahu. Ranking pun terok. Hmm takmau kasitau brapa lahh klau yg tau tu hmm tngok laa, how bad I am. I'm not so good like others. Frusted sensangat bila subjek yg kita target A tu, dpt B. Hnya Allah yg tau prasaan tu cemana and takleh nk gmbarkan lngsung. Yelaa, kt skolah, kdg2 time study, duk asyik fikir hal benda lain I mean halhal duniawi mungkin yelaaa hmm. Mngkin tu mngajar ak untuk bangun and tkkan la terus nak berputus asa kan. Yelaa, life must go on. 
Haritu start hari jumaat smpai la hari isnin pagi, takde air. Allah, mmg agak susah lah nk mandi kan, kena bngun pkul 4 semata2 nak mandi hmm. And then start hari Ahad, blackout pulokk. Pastu ade la sep boys bt 'rusuhan'. ' demonstrasi' and so on. Time kelas tutorial tuh, tc marah kitorang sbb bt cemtu pdhal bukan kitorang pun yg bt hmm. Balik dorm tu, serius berpeluh. Malam tu pulak, kena pegi stay dkat masjid for a while, bhagian smbhyang pmpuan kt atas pun tkde elektrik jugeee. Fuhh smbhyang maghrib dan isyak, berpeluh peluh tp takpe dugaan je tuu. Lepas tu, straight tido dlm masjid smpaila pukul 10.30 and then ak dgn aina safia pun pegi dining for our supper haha dahla kami sep girls yg terakhir pegi makan hmm watlex jee. Masuk dorm, pasang kipas yg beli dkat daiso tuu, hehe brguna jugak yepp kipas tuu. Ak pun tido dgn lenannya, trsedar pkul 1 lebih, dah ade elektrik wuuu alhamdulillah, smbung tdo smpai 5.15 pegi mandi. Tujeee kot untuk kali nih,


Act, taktau nk brcakap soal ape nihh hmm hmm.  So bg gmbar jela yg sy ambik from dandelion yeppp?





 





InsyaAllah nanti ada masa, sy update lg, sekian, salam rindu (:


Januari (:}
Wednesday, January 22, 2014 | 9:37 PM | 0Comment




Assalamualaikum and fuhhhhh akhir sekali dpt jugak bukak online. Thanks a lot to Mr Aziman ececeyyyy -,- . Btw this year, sekolah bnyak prubahan katanya 'Make A Difference' hurghhh. Skrang, smbhyang subuh, kena brjemaah and slalu je ade checking except klau dah lewat. Sistem dimerit pun smakin bebas brleluasa okayyy. Bising dalam masjid, lewat lepas pkul 7, bising time roll call and others. Act rahman dah tukar duk blok baru this year and I felt so happy sbb bebas nak mandi pkul brapa, nak iron pkul brapa, bt jela sesuka hati, eh ehhhh, tp ade time la jugeeee. Ahli dorm dah brtambah sbb campur dgn dorm C3-7. Hehe mulamula tu pelik sikit tp skrang kitorang bhagia habis. Tpi agak sedih sbb brjauhan dgn qilla, syareena, aina, aini haihhhh. Klau ade pape pun, mlwat dorm qilla jela malam jumaat tu pun bru je bberapa kali. Now, let's talk about class hehe ni happy sikit nk bgtau. Tahun ni klas agak comel sbb kitorang byk brkerjasama fuhhh bahagiaaaaaaaaaa. For sure la T-rex org yg palin bnyak brjasa ececeyyyy. Sep boys this year mmg awesome and mmg rajin ah wehh. Smpaikan kenkadang ak rasa, ' aihhhhh aku tk bt kijo punggggg ' . Kitorang punya smangat ni sbb tahun ni, ganjaran untuk kelas paling comel+bersih dan sbagainya, dpt pegi makan kt restoran luar and hadiah utama, dpt pegi Limkokwing University. Haihhh srsly bnyak kelas yg cantikcantik. Hmmm redha jela nnti tuh. 



Pembelajaran thun ni agak okay except for Science. I don't know why, but I can't focusing on Science lesson and I felt so bad. I mean, rmai org boleh faham but kenapa ak takleh?!!!!!! Okay lupakan sains, nnti kita try sesama okayyy. InsyaAllah. Let it be. Okay maths, last year kan double triple worst but this year, alhamdulillah everything just fine. Haritu ade exam untuk bab 1 and alhamdulillah boleh jawab. Waitwait, nk bgitau yg form1 dah masuk and some of them are so weird. Hehe I mean, ' gapo dio sep dio ni? ' tp srsly mmg pelik kot. Biarlah, baru msuk kot, aku pun cemtu dulu kot, tp aku senyum je dkat adikadik, eceyyyy adikadik kononnyaaa. Bak kata quotes nih,


Kemarin kena bt drama time english sbb lewat. Heeeee kesian ak, fathin, trex, am, deri, keme and grul tp srsly rmai puji drama kami best. Best? Haha entah rase mcm simple je kot. Harini alhamdulillah okay lah, ade fast test maths. Hmm, I'm tired. So byebye, assalamualaikum. These are some photos for this month ;